NEDERLANDS

[mimese ≈ nabootsen]

Pianoduo Mimese, finalisten van Klara's Supernova, bestaat uit Hiu-Man Chan en Tim Mulleman. Zij leerden elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar zij zich na hun studies piano en compositie specialiseerden in zowel bekende als onontgonnen literatuur voor quatre-mains bij Jan Michiels. Verder werden zij gecoacht door Thomas Dieltjens en Piet Kuijken.

 

Tijdens hun specialisatiejaren sleepten zij tweemaal een veelbelovende summa cum laude in de wacht. Dit in 2019 met hun programma ‘Hommages’ rond Bach-Brahms-Ravel en in 2020 met de Sacre du Printemps van Stravinsky.

 

In 2020 schopten zij het tot finalist van de competitie kamermuziek Supernova van Klara. In 2021 speelden zij in de reeks "De Twintigers" van Klara: op Klara Live, de Zomer van Klara en VRT.NU presenteerden zij een concert met (eigen) arrangementen.

Al zeven jaar lang delen zij dezelfde pianokruk, met een uitgebreid repertoire (met steeds meer focus op eigen arrangementen) en ervaring als gevolg. Het duo speelde reeds in Bozar, verzorgde meermaals de middagconcerten in het Muziekinstrumenten-museum Brussel en sloot in 2018 het Conservamus-concert van het Koninklijk Conservatorium Brussel af.

In 2022 plant het duo een CD-opname bij het label Etcetera, met de steun van Beeldenstorm.

84467141_3128097913889467_2275767049751887872_o smaller.jpg

FRANCAIS

Hiu-Man Chan et Tim Mulleman se sont rencontrés au Conservatoire Royal de Bruxelles. Après avoir obtenu les diplômes de piano et composition, ils se sont spécialisés dans le répertoire pour quatremains auprès de Jan Michiels. Ils ont également suivi des cours auprès de Thomas Dieltjens et Piet Kuijken.

 

Sous le nom « Pianoduo Mimese » ils ont obtenu pour leur récital final en juin 2019 la mention très prometteuse summa cum laude. En 2020 ils sont proclamés finalistes de la compétition de musique de chambre Supernova organisée par Radio Klara.

 

Depuis sept ans ils partagent le même clavier, avec un répertoire étendu et une expérience croissante. Ils se focalisent de plus en plus sur des propres arrangements.

HIU-MAN CHAN

Hiu-Man Chan (°1992) begon op 5-jarige leeftijd met piano bij Jean-Paul Vanden Driessche. Na het voltooien van haar studies piano en begeleidingspraktijk met grootste onderscheiding aan de Academie voor Muziek in Woord in Berchem, startte ze haar studies in het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij pianist Jan Michiels. Ze studeerde tevens een jaar bij Piet Kuijken en kreeg aanvullend lessen van Hans Ryckelynck.

 

Al van kindsbeen af staat Hiu-Man op de planken als pianiste. Daarnaast nam ze ook vanaf 9- jarige leeftijd deel aan wedstrijden. Ze werd laureaat en won verschillende speciale prijzen in finales van zowel nationale als internationale wedstrijden zoals Concours National de Piano, Cantabile, Rotary Breughel, Dexia Classics, Guy Brodelet, Stephan De Jonghe, Jonge Solisten aan Zee, Steinway Piano Competition for the Youth,… waarna ze in zalen als o.a Studio 4 in Flagey, De Blauwe Zaal in deSingel en De Munt tal van concertervaring op kon doen.

 

Ze verleent geregeld haar medewerking aan tal van ensembles in binnen- en buitenland (Sonos Ensemble, Brussels Piano Quartet, etc.) en bekwaamt zich daarnaast ook steeds vaker als begeleidster. Ze was te gast in culturele centra als CC De Factorij (Zaventem), CC Coloma (Sint-Pieters-Leeuw), op het Gross Festival 2016 en werd geprogrammeerd voor concertreeksen in het MIM (Muziekinstrumentenmuseum) te Brussel.

TIM MULLEMAN
 

Tim Mulleman (°1993, Turnhout) is componist, arrangeur en pianist.

 

Als componist schrijft Tim momenteel voor het Symfonieorkest Vlaanderen, Het Collectief, Kugoni Trio en het kersverse Koi Collective. Verder schreef Tim in opdracht van de solofluitiste van de Kraków Philharmonic, die zijn werk opnam voor het prestigieuze Poolse label DUX. Duo Vermeulen-Verpoest, laureaten van Klara's Supernova 2019, speelde de creatie van zijn Duo in Bozar in januari 2020 en nam het werk op voor label Etcetera. Daarnaast componeerde hij voor het Arditti Strijkkwartet, Ensemble Sturm Und Klang en gitarist Maarten Vandenbemden i.s.m. de Julian Bream Foundation. Momenteel schaaft hij zijn compositorisch kunnen bij onder de hoede van Annelies Van Parys en Bram Van Camp.


Tims arrangementen worden gespeeld en gevraagd door o.a. Philippe Graffin, Het Collectief, het kamermuziekensemble van de Antwerp Symphony Orchestra, l'Orchestre Dijon-Bourgogne, het Festival International de Musique de Chambre de Thèze, de Rotterdam Chamber Music Society (solisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder impuls van Julien Hervé), het Hongaarse Weiner Ensemble en Tmesis. Zowel Philippe Graffin, Het Collectief als Tmesis namen zijn arrangementen reeds op. Als transcriptor werkte Tim nauw samen met Kris Defoort aan de pianoreductie van diens nieuwste opera, The Time of Our Singing, die in De Munt in première zal gaan.

Als kamermusicus treedt Tim frequent op met pianiste Hiu-Man Chan. Onder de naam Pianoduo Mimese sleepten zij nog tijdens hun specialiserende studies bij Jan Michiels in juni 2018 met hun recital “Hommages” rond Brahms-Ravel-Bach een veelbelovende summa cum laude in de wacht – iets dat zij het jaar nadien met hun eindrecital herhaalden, nu met Stravinsky’s Sacre du Printemps. 

In 2020 schopte Pianoduo Mimese het bovendien tot finalist van kamermuziekcompetitie Supernova van Klara. Tim deelde ook het podium met solisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, sopraan Liesbeth Devos en kwintet Tmesis, het ensemble dat Tim oprichtte en Klara’s Supernova won in 2016. Hij was als pianist o.a. te gast in de concertreeks Midis-Minimes, Bozar, Schouwburg Leuven/30CC en het Schiermonikoog Festival (Nederland). Zijn uitvoeringen alsook arrangementen werden uitgezonden door Klara, Musiq3, Radio 2, NPO4 en BBC3.


Tim studeerde piano in Wenen aan de Universität für Musik und darstellende Kunst bij Christiane Karajeva en op het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jan Michiels en Hans Ryckelinck waar zijn Master eindrecital en thesis – specialiserend in transcriptie en improvisatie – een grootste onderscheiding werd toegekend. In 2016 ontving hij er de Patrimoniumprijs ‘Maurice Lefranc’.


Meer info op: www.timmulleman.com