top of page

NEDERLANDS

[mimese ≈ nabootsen]

Pianoduo Mimese, finalisten van Klara's Supernova, bestaat uit Hiu-Man Chan en Tim Mulleman. Met tien jaar ervaring als pianistenduo en een uitgebreid repertoire onderscheidt Pianoduo Mimese zich van andere ensembles door hun focus op (eigen) arrangementen van grote en minder bekende orkestwerken.

In 2020 schopten zij het tot finalist van de kamermuziekcompetitie Supernova van Klara. In 2021 speelden zij in de reeks "De Twintigers" van Klara: op Klara Live, de Zomer van Klara en VRT.NU presenteerden zij een concert met (eigen) arrangementen.

In 2022 schonk Beeldenstorm vzw hen de kans hun debuut-cd “Attention, les Apaches!” op te nemen. Deze is in februari  2023 verschenen bij label Etcetera Records en in maart door het Berlijnse Rondo Magazine uitgeroepen tot ‘CD van de week’. Het ingeblikte programma is typerend voor Pianoduo Mimeses visie: (deels eigen) arrangementen van het grote orkestrepertoire, met name Stravinsky’s Sacre du Printemps, Ravels La Valse, Debussy’s Prélude á l’après-midi d’un faune en diens La Mer.

Pianoduo Mimese © Clara Evens-7.jpg

© Clara Evens Photography

Hiu-Man Chan en Tim Mulleman leerden elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar zij zich na hun studies piano en compositie specialiseerden in zowel bekende als onontgonnen literatuur voor quatre-mains bij Jan Michiels. Verder werden zij gecoacht door Thomas Dieltjens en Piet Kuijken.

Tijdens hun specialisatiejaren sleepten zij tweemaal een veelbelovende summa cum laude in de wacht. Dit in 2019 met hun programma ‘Hommages’ rond Bach-Brahms-Ravel en in 2020 met Stravinsky.

Het duo debuteerde op OdeGand 2013, de aftrap van het Festival van Vlaanderen te Gent. Sindsdien verzorgde Pianoduo Mimese concerten in Bozar, op de middagconcerten van het MIM (Muziek- instrumentenmuseum Brussel), op het Klarafestival, in de Toots Studio van de VRT, etc.​

FRANCAIS

Hiu-Man Chan et Tim Mulleman se sont rencontrés au Conservatoire Royal de Bruxelles. Après avoir obtenu les diplômes de piano et composition, ils se sont spécialisés dans le répertoire pour quatremains auprès de Jan Michiels. Ils ont également suivi des cours auprès de Thomas Dieltjens et Piet Kuijken.

 

Sous le nom « Pianoduo Mimese » ils ont obtenu pour leur récital final en juin 2019 la mention très prometteuse summa cum laude. En 2020 ils sont proclamés finalistes de la compétition de musique de chambre Supernova organisée par Radio Klara.

 

Depuis sept ans ils partagent le même clavier, avec un répertoire étendu et une expérience croissante. Ils se focalisent de plus en plus sur des propres arrangements.

HIU-MAN CHAN

Hiu-Man Chan (°1992) begon op 5-jarige leeftijd met piano bij Jean-Paul Vanden Driessche. Na het voltooien van haar studies piano en begeleidingspraktijk met grootste onderscheiding aan de Academie voor Muziek en Woord in Berchem, startte ze haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij pianist Jan Michiels. Ze studeerde tevens een jaar bij Piet Kuijken en kreeg aanvullend lessen van Hans Ryckelynck.

 

Al van kindsbeen af staat Hiu-Man op de planken als pianiste. Daarnaast nam ze ook vanaf 9-jarige leeftijd deel aan wedstrijden. Ze werd laureaat en won verschillende speciale prijzen in finales van zowel nationale als internationale wedstrijden zoals Concours National de Piano, Cantabile, Rotary Breughel, Dexia Classics, Guy Brodelet, Stephan De Jonghe, Jonge Solisten aan Zee, Steinway Piano Competition for the Youth, … waarna ze in zalen als o.a Studio 4 in Flagey, De Blauwe Zaal in deSingel en De Munt tal van concertervaring op kon doen.

 

Ze verleent geregeld haar medewerking aan tal van ensembles in binnen- en buitenland (Sonos Ensemble, Brussels Piano Quartet, etc.) en bekwaamt zich daarnaast ook steeds vaker als begeleidster. Ze was te gast in culturele centra als CC De Factorij (Zaventem), CC Coloma (Sint-Pieters-Leeuw), op het Gross Festival 2016 en werd geprogrammeerd voor concertreeksen in het MIM (Muziekinstrumentenmuseum) te Brussel.

Pianoduo Mimese © Clara Evens-2.jpg

© Clara Evens Photography

© Clara Evens Photography

Pianoduo Mimese © Clara Evens-1.jpg

TIM MULLEMAN
 

Tim Mulleman (°1993) is een Belgisch componist, arrangeur en pianist.

Momenteel componeert Tim in opdracht van I Solisti met solist Jan Michiels. Tim componeerde reeds voor Symfonieorkest Vlaanderen, Het Collectief, Kugoni Trio (CD Etcetera 2021), Koi Collective, Natalia Jarzabek (eerste fluitiste Kraków Philharmonic, CD DUX 2019), Duo Vermeulen-Verpoest (CD Etcetera 2020), de Julian Bream Foundation en voor masterclasses van het Arditti Kwartet en het Ensemble Sturm und Klang. Zijn muziek werd gebracht op o.a. Transit (Leuven), Bijloke Wonderland (Gent), Bozar Next Generation (Brussel), Festival Universitario de Flauta Transversa (Mexico), de Belgian Music Days (Leuven). Als componist ging hij in de leer bij Annelies Van Parys en Bram Van Camp.

Tims arrangementen worden gespeeld en gevraagd door Philippe Graffin, Het Collectief, l'Orchestre Dijon-Bourgogne, het ensemble van de Antwerp Symphony Orchestra, Cincinnati Symphony, Royal Northern Sinfonia, Tmesis (CD Etcetera 2018), Raymond Honing, Weiner Ensemble, Ensemble Fractales, de Rotterdam

Chamber Music Society, ars ad hoc. Zijn bewerkingen zijn te horen op festivals als het Kamarimusiikfestivaali Musiikkia! Ruovesi (Finland), DAVOS Festival (Zwitserland), K&Mfest (Noorwegen), Festival de Saintes &  Festival International de Musique de Chambre de Thèze & Festival Sonik (Frankrijk), Harmos Festival (Portugal), Schiermonnikoog Festival (Nederland), Festival Resonances & Festival Midis-Minimes & Klara in de Singel & De Zomer van Sint-Pieter & Klarafestival & MIRY Sundays (België). Als transcriptor werkte Tim nauw samen met Kris Defoort aan de pianoreductie van diens opera The Time of Our Singing.

​Als kamermusicus treedt Tim frequent op met pianiste Hiu-Man Chan. Onder de naam Pianoduo Mimese brengen zij eind 2022 hun eerste CD uit bij Etcetera. Verder deelde Tim het podium met Tmesis (het ensemble dat Tim oprichtte en Klara’s Supernova won in 2016), de Rotterdam Chamber Music Society, violist Diede Verpoest en sopraan Liesbeth Devos. Zijn muziek was reeds te horen op NPO4, BBC3. Klara, Musiq3, Radio 2 en VRT.NU.


Meer info op: www.timmulleman.com

bottom of page