NEDERLANDS

[mimese ≈ nabootsen]

Pianoduo Mimese, finalisten van Klara's Supernova, bestaat uit Hiu-Man Chan en Tim Mulleman. Zij leerden elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar zij zich na hun studies piano en compositie specialiseerden in zowel bekende als onontgonnen literatuur voor quatre-mains bij Jan Michiels. Verder werden zij gecoacht door Thomas Dieltjens en Piet Kuijken.

 

Tijdens hun specialisatiejaren sleepten zij tweemaal een veelbelovende summa cum laude in de wacht. Dit in 2019 met hun programma ‘Hommages’ rond Bach-Brahms-Ravel en in 2020 met de Sacre du Printemps van Stravinsky.

 

In 2020 schopten zij het bovendien tot finalist van de competitie kamermuziek Supernova van Radio Klara.

Al zes jaar lang delen zij dezelfde pianokruk, met een uitgebreid repertoire (met steeds meer focus op eigen arrangementen) en ervaring als gevolg. Het duo speelde reeds in Bozar, had de eer om in 2013 te Gent het Festival van Vlaanderen (OdeGand) te openen, verzorgde meermaals de middagconcerten in het Muziekinstrumentenmuseum Brussel en sloot in 2018 het Conservamusconcert van het Koninklijk Conservatorium Brussel af.

FRANCAIS

Hiu-Man Chan et Tim Mulleman se sont rencontrés au Conservatoire Royal de Bruxelles. Après avoir obtenu les diplômes de piano et composition, ils se sont spécialisés dans le répertoire pour quatremains auprès de Jan Michiels. Ils ont également suivi des cours auprès de Thomas Dieltjens et Piet Kuijken.

 

Sous le nom « Pianoduo Mimese » ils ont obtenu pour leur récital final en juin 2019 la mention très prometteuse summa cum laude. En 2020 ils sont proclamés finalistes de la compétition de musique de chambre Supernova organisée par Radio Klara.

 

Depuis sept ans ils partagent le même clavier, avec un répertoire étendu et une expérience croissante. Ils se focalisent de plus en plus sur des propres arrangements. Le duo s’est produit à Bozar, a eu l’honneur d’ouvrir le Festival de Flandres à Gand (OdeGand) en 2013 et ont joué en final du concert Conservamus du Conservatoire Royal de Bruxelles en 2018.

HIU-MAN CHAN

Hiu-Man Chan (°1992) begon op 5-jarige leeftijd met piano bij Jean-Paul Vanden Driessche. Na het voltooien van haar studies piano en begeleidingspraktijk met grootste onderscheiding aan de Academie voor Muziek in Woord in Berchem, startte ze haar studies in het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij pianist Jan Michiels. Ze studeerde tevens een jaar bij Piet Kuijken en kreeg aanvullend lessen van Hans Ryckelynck.

 

Al van kindsbeen af staat Hiu-Man op de planken als pianiste. Daarnaast nam ze ook vanaf 9- jarige leeftijd deel aan wedstrijden. Ze werd laureaat en won verschillende speciale prijzen in finales van zowel nationale als internationale wedstrijden zoals Concours National de Piano, Cantabile, Rotary Breughel, Dexia Classics, Guy Brodelet, Stephan De Jonghe, Jonge Solisten aan Zee, Steinway Piano Competition for the Youth,… waarna ze in zalen als o.a Studio 4 in Flagey, De Blauwe Zaal in deSingel en De Munt tal van concertervaring op kon doen.

 

Ze verleent geregeld haar medewerking aan tal van ensembles in binnen- en buitenland (Sonos Ensemble, Brussels Piano Quartet, etc.) en bekwaamt zich daarnaast ook steeds vaker als begeleidster. Zowel solo als in duo met Tim Mulleman opende zij in 2013 het Festival van Vlaanderen (Radio Klara). Ze was te gast in culturele centra als CC De Factorij (Zaventem), CC Coloma (Sint-Pieters-Leeuw), op het Gross Festival 2016 en werd geprogrammeerd voor concertreeksen in het MIM (Muziekinstrumentenmuseum) te Brussel.

TIM MULLEMAN

Tim Mulleman (°1993) studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Jan Michiels en te Wenen aan de Universität für Musik und darstellende Kunst bij Christiane Karajeva. Voor zijn eindrecital en scriptie – specialiserend in transcriptie en improvisatie – ontving Tim een grootste onderscheiding. In 2016 ontving hij de Patrimoniumprijs ‘Maurice Lefranc’.

 

Als kamermusicus treedt Tim frequent op met Hiu-Man Chan in Pianoduo Mimese, maar hij deelde ook het podium met solisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, sopraan Liesbeth Devos en het kwintet Tmesis, het ensemble dat Tim oprichtte en Klara’s Supernova won in 2016. Tim was te gast op het Klarafestival, in de concertreeks Midis-Minimes, Bozar (op Chris Maene’s Straight Strung Concert Grand), Schouwburg Leuven/30CC, het Schiermonikoog Festival (Nederland), etc. Zijn uitvoeringen werden uitgezonden door Klara, Musiq3 en het Britse BBC3.

Als componist schrijft Tim momenteel voor het Symfonieorkest Vlaanderen. Verder schreef Tim in opdracht van de solofluitiste van de Kraków Philharmonic, die zijn werk opnam voor het prestigieuze Poolse label DUX. Duo Vermeulen-Verpoest, winnaars van Klara's Supernova 2019, speelde de creatie van zijn Duo in Bozar in januari 2020 en namen dit werk op voor label Etcetera. Daarnaast componeerde hij voor het Arditti Strijkkwartet, Ensemble Sturm Und Klang, theatervoorstelling Een Ilias van Het Zuidelijk Toneel (Tilburg), gitarist Maarten Vandenbemden en de Julian Bream Foundation. Na zijn studies bij Jan Van Landeghem, schaaft hij momenteel zijn compositorische kunnen bij onder de hoede van Annelies Van Parys en Bram Van Camp.

Tims arrangementen, eveneens uitgezonden op zenders als Klara, Musiq3 en BBC3, worden gespeeld en gevraagd door solisten, ensembles en orkesten als Philippe Graffin, Het Collectief, het Festival International de Musique de Chambre de Thèze, het Kamermuziekensemble van de Antwerp Symphony Orchestra, de Rotterdam Chamber Music Society (solisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest), Jan Michiels, l'Orchestre Dijon-Bourgogne, het Hongaarse Weiner Ensemble en Tmesis. Deze laatste nam zijn werken op voor het label Etcetera. Als transcriptor werkt Tim nauw samen met Kris Defoort aan de pianoreductie van diens nieuwste opera.


Meer info op: www.timmulleman.com