top of page

A pocket-sized orchestra

- Orkestrale pianotrip -

Naamloos.png

Een orkest in uw concertzaal? Niet evident… Pianoduo Mimese vond echter de oplossing: zij spelen zelf het orkest! Niet toevallig staat “Mimese” voor “nabootsen”.

Dat er een heus orkest schuilt in de piano, lijdt volgens deze finalisten van Klara’s Supernova 2020 geen enkele twijfel! Zelfs een meesterorkestrator als Ravel nam de moeite om een intense transcriptie te maken van Debussy’s Prélude à l’après-midi d’un faune. Ook Debussy zelf achtte zijn klavierversie van La Mer even hoog als zijn fenomenale orkestversie. En ook de originele pianoversie van Ravels feeërieke Ma mère L'Oye brengt haar publiek evenzeer in vervoering als de orkestversie.


Pianoduo Mimese waagt zich aan een eigen transcriptie van Kossuth, een vroeg symfonisch gedicht van Bartók. De Luikse trots Joseph Jongen, sterk beïnvloed door zijn Franse collega’s, bewerkte zijn Pages Intimes: één van zijn meest charmante werken. En de aanstekelijke Rhapsody in Blue van Gershwin dan? Die was oorspronkelijk geschreven voor jazzorkest en... piano.

 

Jazeker – 20 vingers kunnen evenveel als 100 musici. Nog niet overtuigd? Wij voeren u aan de hand van ons veelzijdige instrument graag mee op een orkestrale trip!

M. Ravel – Ma mère l'Oye

J. Jongen – Pages Intimes, Op. 55

B. Bartók – All is over! uit ‘Kossuth’

C. Debussy – La Mer
G. Gershwin  Rhapsody in Blue

bottom of page